“KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας”

Η πλατφόρμα Τέχνης & Πολιτισμού KROMA εγκαινιάζει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00 το νέο της καλλιτεχνικό project “KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας”.

Το πρώτο KROMA One-Off 001 ξεκινά με την Εικαστικό Maria Fragoudaki με τίτλο «New York ‎2013-2015».

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, βασισμένο στην έκθεση και τα έργα της από το Άπειρον – Apeiron. Το παιδί γνωρίζει τον καλλιτέχνη και συζητάει μαζί του. Μαθαίνει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και έχει την δυνατότητα με οδηγό την φαντασία, να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό έργο.

Επι τη ευκαιρία των εκθέσεων KROMA One-Off, κάθε φορά θα τυπώνονται συλλεκτικά έντυπα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Romantso
Αναξαγόρα 3-5, 10552 Αθήνα, Greece
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017
Ώρες: 19:00 – 23:00

Είσοδος δωρεάν

Γιατί KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας;

Γιατί KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας;
• η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών μιας έκθεσης προτιμά την ημέρα των εγκαινίων
• παρουσία του καλλιτέχνη και γνωριμία με το κοινό
• εντάσσει την Τέχνη στην καθημερινότητα
• είναι μια νέα πρόταση εξόδου που ενισχύει τη σχέση του κοινού με τον Πολιτισμό
• απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, μέσω των παράλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων
• σκοπός των εκθέσεων είναι να πλαισιώνονται από πολλές παράλληλες δράσεις όπως live performances, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προγράμματα προβολών, workshops και εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και μια πληθώρα φεστιβάλ και δημιουργικών δράσεων

Το KROMA επιθυμεί να φέρει την τέχνη εκεί που συχνάζει ο κόσμος αντί να καλεί τον κόσμο σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για αυτήν. Να απολαύσουν την εικαστική δημιουργία στα στέκια τους, να μπορούν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν τις εντυπώσεις τους σχετικά με όσα βλέπουν.

fraa

Η Μαρία Φραγκουδάκη για την έκθεση:

Μαρία, τί μας παρουσιάζεις στην έκθεση «New York ‎2013-2015»;

Με την έκθεση «New York ‎2013-2015» θέλω να δείξω τη δουλειά μου και την εξέλιξη της από τα χρόνια μου αυτά στη Νέα Υόρκη σαν ιστορία. Ξεκίνησα με τελείως abstract έργα και έμφαση μόνο στο χρώμα. Προχώρησα σε silkscreen printing επηρεασμένη από τον δάσκαλο μου Donald Sheridan, που ήταν το δεξί χέρι του Andy Warhol. Υπό την ίδια επιρροή, συνέχισα με collage και ολοκλήρωσα την σειρά «Superheroes», όπου και παρουσίασα σε ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη.

Το 2014, μετά από ένα residency που έκανα στο SVA (School of Visual Arts) άρχισα να εισάγω στη δουλειά μου και πρόσθετα στοιχεία. Συνήθως ένα ξύλο ακουμπισμένο δίπλα ή πάνω στο έργο, δίνοντάς του τρισδιάστατη μορφή. Δύο από τα έργα που εκτίθενται είναι τα RIDE και SEΑKOUΤ που αποτελούν μέρος της ενότητας «Seek Out Giants».

Αργότερα, άρχισα να περνάω αρκετό χρόνο μελετώντας τα υλικά και τις ιδιότητες τους. Εδώ εφάρμοσα και τις γνώσεις από τις σπουδές μου στη Χημεία, τις οποίες χρησιμοποίησα στη δουλειά μου. Τα υλικά αυτά τα προμηθευόμουν είτε από τη φύση είτε από harware stores.

Στη συνέχεια, η έμφασή μου από το χρώμα προσανατολίστηκε στα υλικά. Αυτή η ενότητα της δουλειάς μου «FROM/ Less» παρουσιάστηκε και στο Εβραϊκό Μουσείο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλεται video από την live performance μου στο Σύνταγμα και τη μεταμόρφωση της πρόσοψης του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» τον Απρίλιο του 2017.
http://kromamagazine.com/event/bedsheets-by-maria-fragoudaki/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.